Buurtfeest Herderinnenpad

09 okt 2023

Zaterdag 9 september hebben wij eindelijk ons buurtfeest gevierd!
We hebben het Herderinnenpad, Jofferenpad, een deel van Sagenlaan en Brechtje Spiegelerf uitgenodigd om samen te komen. De buren van Herderinnenpad 9, 11, 13 en 15 hebben samen alles bedacht en georganiseerd.

Er zijn in de afgelopen 5 jaar veel nieuwe buurtbewoners bijgekomen en erg veel mensen die elkaar niet kennen. We hoopten op een bijeenkomst van jong en oud, saamhorigheid en vooral heel veel plezier.

Helaas was er minder animo dan we verwacht hadden en hebben in totaal zo’n 12 huishoudens deelgenomen aan het buurtfeest. Ook waren er een aantal passanten die een kijkje kwamen nemen en kindjes die mee speelden.
Uiteraard hebben de ouders, ouderen en kinderen die wel kwamen een geweldige dag gehad!
We begonnen met opbouwen om 10.00 s’ochtends en een groepje buurtjes heeft nog samengezeten tot 22.00 uur.

Voor de kinderen was er genoeg leuks te doen. We waren gezegend met een heerlijk warme dag van wel 29 graden. We hebben gezorgd voor afkoeling d.m.v. een buitendouche, snoephappen en waterballonnen. Ijsjes konden natuurlijk niet missen!

Er was een stormbaan, springkussen en voetbaldoelschieten.
We hadden verschillende hoekjes gecreëerd voor de kids met schaduw en waar ze even
konden zitten.

Een van de buren heeft een grote partytent ter beschikking gesteld. Hier heeft iedereen tafels en stoelen geplaatst en daar is heel goed gebruik van gemaakt.
Iedereen is de hele dag voorzien van lekkers, gekoeld drinken en vooral gezelligheid.
De dag werd afgesloten met een gezamenlijke barbecue. Buren die mee wilde doen konden zich van te voren aanmelden.

Onder het genot van een muziekje, drankje, hapje en veel warme zonnestralen was het een geslaagde dag met vooral hele blije kindjes.
De buurt was zeer positief en ook de buren die niet zijn geweest gaven aan dat het een heel erg leuk idee was en hopelijk vaker gebeurd.

Met dat in gedachte zullen wij proberen om jaarlijks een buurtfeest te organiseren waar jong en oud samen komt.