Boeken en Film Markt (zaterdag 2 mei 2015)

Meer dan 400 dvd’s, veel nog verpakt, van een echte filmliefhebber uit Hoogland. Drie dozen vol met boeken uit Amerika van iemand die de Weggeefwinkel op Facebook had gevonden. Deze unieke combinatie leidde tot onze eerste themamiddag. De organisatie lag in handen van 1 vrijwilliger en 2 stagiairs. Op de dag zelf hielpen meerdere vrijwilligers spontaan mee. We hebben reclame voor deze middag gemaakt met posters, flyers en Facebook. De bezoekers (ca. 140) kwamen uit verschillende wijken: Kruiskamp-Koppel, Schothorst, Schuilenburg, Hoogland, Nieuwland en Vathorst.

 

Hoge Thee – Cultuur voor iedereen! (zaterdag 20 juni 2015)

Een berg videobanden werd omgetoverd tot Monte Video. Joodse Cleese-cake en verse Marokkaanse muntthee en nog veel meer lekkers. Geleerd van de Boeken en Film Markt hadden we nu de taken over meerdere vrijwilligers verdeeld. Iedereen nam wat mee of maakte zelf iets lekkers. Daardoor werd het een feestje door en voor allemaal, bezoekers en vrijwilligers. Een unieke sfeer. Enkele dagen voor de Hoge Thee

Werd de Weggeefwinkel geïnterviewd door Golbreker Radio. Dat zorgde voor de nodige publiciteit. Daarnaast hebben we ook A5 flyers in verschillende wijken verspreid.

 

Table de Cinéma (zaterdag 25 juli 2015)

Deze dag was multifunctioneel. We ontvingen wederom een grote partij dvd’s. De filmtafel was geboren. Na 25 juli zouden we een maand dicht gaan voor allerhande klussen. Daarnaast wilden we alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet in de afgelopen periode. Dat werd het Fête de la Positivité, compleet met rijsttafel gemaakt door en van de vrijwilligers, en een stemburo. Dat laatste om een positieve stemming op een ludieke manier te promoten.

 
 

Thee & Thema Herfst (zaterdag 19 september 2015)

Herfstthee, Franse poëzie en natuurlijk de thematafel van Rita waren dit keer de ingrediënten voor een gezellige middag aan de Keerkring 118. Een boek uit de boekenafdeling diende als inspiratie voor de flyer. Tijdens deze themamiddag bleek duidelijk dat vrijwilligers en bezoekers het samen heel gezellig kunnen maken. Een soort van trefpunt, een gezellig samen zijn.

 

Thee & Thema Sint (zaterdag 21 november 2015)

Er komt veel speelgoed binnen, veelal in verpakking. Rita heeft dit bewaard. Toen is het idee ontstaan voor een thema met sinterklaascadeautjes. Naast de cadeautjes werd er gezorgd voor zelfgemaakte pepernoten, mandarijntjes en warme chocolade. Dit project is tot stand gekomen

Door verschillende vrijwilligers. Het weer speelde niet mee, maar dat mocht de pret niet drukken. De cadeautjes die over bleven, worden uitgedeeld op zaterdag 5 december.

 

De Weggeefkapper, Bobby Komen

Sinds juni 2015 heeft de Weggeefwinkel een huiskapper. Bobby Komen knipt gratis op woensdag van 13:00 tot 17:00 uur. Bobby is bezig met  een kappers- en barbiersopleiding. Hij komt uit Alkmaar en is via Facebook met ons in contact gekomen. Naast het opdoen van knip- en scheerervaring, vindt Bobby het gewoon leuk om iets te kunnen doen voor een organisatie als de Weggeefwinkel.